ANUNȚ SIMULARE CONCURS DE ADMITERE 2022

 

 

 

Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta organizeaza doua programe de studii: Farmacie si Asistenta de farmacie, iar insertia rapida si intr-un procent ridicat pe piata muncii a absolventilor demonstreaza o eficienta ridicata a programelor de studii.

Misiunea Facultatii este de a pregati specialisti cu studii superioare in domeniul Sanatate, la nivelul cerinţelor şi exigenţelor actualele de pe piaţa muncii corespunzatr cu calificarile prevăzute in COR (Clasificarea ocupatiilor din Romania).

In cadrul Festivitatii de Deschidere a anului universitar 2018-2019, din 01.10.2018, a avut loc inaugurarea oficiala a noului sediu al Facultatii de Farmacie din Campus, Corp C.

In aceasta cladire moderna se afla Decanatul, Sala de Consiliu si Secretariatul Facultatii de Farmacie si isi desfasoara activitatea didactica si de cercetare studentii, rezidentii si doctoranzii farmacisti in 11 Laboratoare didactice si 3 Laboratoare de cercetare.

Laboratoarele sunt dotate cu mobilier si aparatura la standard europene, iar studentii invata si se documenteaza utilizand Farmacopeea europeana editia 2017 si bazele de date internationale la care au acces gratuit prin crearea unui cont e-nformation.

Studentii Facultatii de Farmacie au oportunitatea de a desfasura activitatile didactice de la Disciplina Industria medicamentului si biotehnologii la Compania farmaceutica Magistra C&C si au posibilitatea de a urmări un proces tehnologic complet, de la formularea medicamentului până la ambalarea lui.

Contractele si acordurile de colaborare cu Colegiul Farmacistilor Constanta, Spitalele universitare din Constanta, Centrele de cercetare si Scolile Doctorale au in vedere sa asigure pregatirea viitorilor farmacisti la nivel european.

Atat studentii cat si cadrele didactice beneficiaza de mobilitati ERASMUS PLUS incoming sau outgoing in universitati din Italia, Macedonia, Turcia, Bulgaria, Spania, Polonia cu care Universitatea a incheiat parteneriate de colaborare.