Alumni

 Listă absolvenți ALUMNI

 

Program de studii, promotie

Nume si prenume

Descriere/Testimonial

Farmacie,

2022

CĂTĂUȚĂ LARISA-MĂLINA

 

Farmacist

Compania Max Zeller Söhne AG (Elveția)

 

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Alegerea specializării Farmacie, din cadrul universității „Ovidius” din Constanța, a fost una din cele mai bune decizii în ceea ce privește viitorul meu în domeniul științific. Tehnicile practice și cunoștințele teoretice ne-au fost predate în actualitate și la un nivel foarte înalt. Astfel, am reușit să le aplic în practica de specialitate pe care am realizat-o în Departamentul de Dezvoltare Analitică al companiei Max Zeller Söhne AG (Elveția) în anii 4 și 5 de studiu. Mai mult, prin frumoasa colaborare dintre Facultatea de Farmacie „Ovidius” și compania Max Zeller, a fost posibil în timpul practicii de specialitate să îmi finalizez lucrarea de licență. Tot ce am dobândit pe parcursul celor 5 ani de studiu, m-a făcut să aleg în continuare perfecționarea din punct de vedere profesional.

Farmacie,

2022

TĂNASE HORIA - IONUȚ

 

Farmacist persoană responsabilă

S.C. FILDAS TRADING S.R.L.

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Facultatea de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța a fost bineînțeles instituția în care eu m-am format profesional și unde am avut parte de o pregătire solidă, dar pe lângă acest lucru, Facultatea de Farmacie a fost şi îmi place să cred că rămâne a 2-a mea casa, iar colectivul acesteia, a 2-a mea familie.

Am avut parte de numeroase momente de care îmi amintesc cu drag, de o colaborare excelentă cu toate cadrele didactice și de colegi serioși, fiind și șeful de an al promoției 2022.

În prezent lucrez ca farmacist persoană responasabilă la Fildas Pitești și aștept noi provocări.

Farmacie 2011

IOANA-ADINA OANCEA

 

Dr. Farmacist

SC. DAN-ELIS SRL, CONSTANTA

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Am ales Specializarea Farmacie a Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța deoarece mi-am dorit să continui studiile în acest domeniu științific foarte complex. De copilă m-au fascinat plantele și potențialul lor terapeutic. Însă am avut parte de multă experiență practică. Am stat mult pe teren, analizând flora noastră, datorită mamei și bunicii mele care, la acea vreme, creau tot felul de prepare cosmetice. Iubirea pentru natură și dorința de a descoperi mai mult din potențialul terapeutic al florei României, m-au făcut să urmez Farmacia. Această facultate mi-a oferit o perspectivă extrem de largă și m-a făcut să privesc cu și mai multă curiozitate spre ”farmacologia naturii”.

În toți anii de studii am învățat enorm despre studiul compușilor biologic activi din plante, despre preparatele farmaceutice și multe altele pe care, astăzi, le aplic la Careless Beauty România - brand-ul de produse dermatocosmetice românești 100% naturale unde mă regăsesc în calitate de co-fondator.

Facultatea de Farmacie a fost o treaptă importantă care mi-a pus bazele carierei. Însă chiar dacă nu ai indentificat din copilărie care este pasiunea vieții tale sau nu ești 100% convins de ceea ce vrei să faci mai departe, uneori este de ajuns acea strălucire în ochi pentru știința vieții ca să te decizi spre această facultate. Îți oferă multe oportunități și șansa de a crea ceva unic și bun pentru oameni.

Dacă ar fi să aleg din nou, aș alege aceeași facultate, în același oraș, cu aceiași profesori de la care am învățat enorm. Farmacia este știință și artă, în același timp.

Farmacie

2008

CHIRIAC ALEXANDRU

 

Profesor dr. Universitatea Dunarea De Jos din Galati

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

M-am format la Facultatea de Farmacie din Constanta, fiind a doua facultate pe care am urmat-o. Am sustinut toate gradele didactice din invatamantul superior, fiind in prezent profesor universitar. Sunt directorul departamentului de Farmacie din cadrul Universitatii  Dunarea De Jos din Galati.

  Farmacie

2006

CALIN VALENTINA

 

Farmacist

Reprezentant legalS.C. MINI-FARM S.R.L

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Sunt absolventa a Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii ”Ovidius “ din Constanta unde m-am dezvoltat profesional dar si personal prin cunostintele pe care le-am dobandit in cadrul Facultatii.

Aceasta profesie impune munca multa, seriozitate si respect.

Intreaga activitate din cadrul laboratoarelor si a cursurilor contribuie la formarea ca viitor farmacist si consilier professional al pacientilor si clientilor pe care urmeaza sa ii avem, in urma absolvirii.

Toate aceste cunostinte m-au ajutat sa contribui la cresterea calitatea vietii noastre si a tuturor celor cu care interactionam.

Faptul ca m-am dezvoltat mai intai pe plan profesional si ulterior am acceptat provocarile pietei farmaceutice, am putut construi un sistem care functioneaza foarte bine si in care am integrat sute de colegi cu care colaborez bine in prezent pentru ca empatizam cu pacientii nostri pentru ca avem o comunicare buna intre noi si pentru ca am avut modele bune in timpul Facultatii. O recomand ca si instutie de invatamant superior pentru care am tot respectul.

Farmacie

2017

HEBERT YANNICK

 

Farmacist Asigurarea calitatii

 

Industrie Farmaceutică

 

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

M-am alăturat Facultății de Farmacie de la Universitatea OVIDIUS din Constanța în 2012.

Am putut conta pe cadre didactice competente care m-au învățat cunoștințele și metodologia. Cursurile sunt bogate în informații și necesită o muncă personală constantă, dar și o colaborare strânsă cu colegii pentru a face față dificultăților întâmpinate pe parcursul perioadei de studenție. Este important să fii conștient de faptul că toate disciplinele predate sunt strâns legate și formează un întreg. Comparând studiile de farmacie cu o construcție, din primul an studentul pregătește fundațiile, pentru a-și putea adăuga apoi cunoștințele cărămidă cu cărămidă. Depinde de student să completeze informațiile primate de la cadrele didactice cu lecturi personale pentru a transforma clădirea într-un castel magnific.

Știința este în continuu flux și, de-a lungul carierei sale, farmacistul va trebui să învețe constant pentru a rămâne competent.

În aceasta constă specificul și frumusețea profesiei de farmacist.